Τα 7 Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Tesla-Model-3

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στη ζωή μας και δεν είναι λίγοι αυτοί που ενδιαφέρονται να προβούν στην αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αναμφίβολα, μια τέτοια επένδυση είναι πολύ σημαντική. Αν λοιπόν κι εσύ ενδιαφέρεσαι να κάνεις μια τέτοια αγορά τότε πρέπει να δεις ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εξάλλου, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν πληθώρα πλεονεκτημάτων. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το περιβάλλον, οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι λιγότεροι και υπάρχει λιγότερη φασαρία. Από την άλλη, ο χρήστης απολαμβάνει ένα μικρότερο κόστος διατήρησης και χαμηλότερη φορολογία. Δες λοιπόν ποια είναι τα 7 καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να κάνεις την επιλογή σου!

Ποια είναι τα 7 καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

 

1. Tesla Model Y- Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Tesla-Model-Y καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Tesla αποτελεί πρωτοπόρο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι λοιπόν αναμενόμενο το Tesla Model Y να φιγουράρει στη λίστα με τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους SUV που ξεχωρίζει όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά του αλλά και για το design του. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: το πιο οικονομικό Long Range AWD και το ακριβότερο Performance. Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ταχύτητα είναι 217 χλμ/ ώρα και η αυτονομία 507 χλμ. Στην περίπτωση του Performance η μέγιστη ταχύτητα είναι 250 χλμ/ ώρα και η αυτονομία 480 χλμ. Οι τιμές ξεκινάν από 60.990 ευρώ για το Long Range και από 66.990 ευρώ για το Performance.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

2. Volkswagen ID.3

Volkswagen-ID.3

Το Volkswagen ID.3 αποτελεί μια καλή επιλογή για ένα ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Το μοντέλο Pro Performance έχει επιτάχυνση από 0 σε 100χλμ/ ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η έκδοση Pro S έχει επιτάχυνση από 0 σε 100χλμ/ ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το Pro έχει ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 58kW και το Pro S 77kW. Η τιμή για το μοντέλο Pro κυμαίνεται περίπου στα 38.100 ευρώ, ενώ για το Pro S στα 42.900 ευρώ.

Δες επίσης: 5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

3. Tesla Model 3- Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Tesla-Model-3

Το Tesla Model 3 είναι ένα ακόμα δημοφιλές μοντέλο της Tesla. Μάλιστα, είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Η βασική έκδοση του μοντέλου διαθέτει επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 225 χλμ/ ώρα. Η έκδοση Long Range έχει τετρακίνηση και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι 233 χλμ/ ώρα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυτονομία 614 χιλιόμετρα! Τέλος, η έκδοση Performance έχει επίσης χαρακτηριστικά τετρακίνησης και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι 261 χλμ/ ώρα. Οι τιμές ξεκινάν από 48.590 ευρώ για το βασικό μοντέλο, 57.990 για το Long Range και 61.990 για το Perfomance.

4. Ford Mustang Mach-E

Ford-Mustang-Mach-E

Το Ford Mustang Mach- E είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο SUV της Ford που ξεχωρίζει για τις δυνατότητες αλλά και τον κομψό σχεδιασμό του. Το Ford Mustang Mach- E έχει πίσω κίνηση και το μοντέλο αυξημένης αυτονομίας διαθέτει χωρητικότητα μπαταρίας 98,8 kWh, εμβέλεια 610 km και τιμή που ξεκινά περίπου από 61.600 ευρώ.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

5. Peugeot e-2008

 peugeot-2008

Το Peugeot e-2008 είναι ένα στιλάτο ηλεκτρικό SUV που αξίζει σίγουρα να λάβεις υπόψιν σου. Διαθέτει κινητήρα 100kW που παρέχει γρήγορη επιτάχυνση, ενώ η μπαταρία του έχει ισχύ 50kWh. Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία 320 km.

Δες επίσης: 12 Εντυπωσιακά αυτοκίνητα που θα δούμε μέχρι το 2024

6. Audi e-tron GT quattro

Audi-e-Tron

Φυσικά και η Audi έχει να συνεισφέρει στη λίστα με τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το Audi e-tron GT. Πρόκειται για ένα sport αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία 487 χλμ και επιτάχυνση από 0 σε 100χλμ/ ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά φυσικά συνοδεύονται και από μια αντίστοιχη τιμή, μιας που η τιμή του ξεκινά από 108.100 ευρώ!

7. Kia EV6- Τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

kia-ev6

Το Kia EV6 είναι ένα μοντέλο που ξεχωρίζει και έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το "Crossover της χρονιάς" στα TopGear.com 2021 Awards αλλά και το βραβείο "Premium αυτοκίνητο της χρονιάς" στη Γερμανία. Με μια μπαταρία 77,4 kWh προσφέρει αυτονομία 528 χλμ και έχει επιτάχυνση από 0 σε 100χλμ/ ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα στην ελληνική αγορά αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Source



source https://www.the-man.gr/kalytera-ilektrika-aytokinita/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To πείραμα που φέρνει την επανάσταση - Δείτε πώς θα αλλάξουν οι δρόμοι της Ευρώπης