6 Tips για ισορροπημένη διατροφή στις γιορτές!

διατροφή στις γιορτές

Η διατροφή στις γιορτές είναι μια μεγάλη πρόκληση για πολλούς. Είναι γεγονός πως την περίοδο των γιορτών οι λιχουδιές είναι συνέχεια μπροστά μας. Κουραμπιέδες, διάφορα γλυκά, άφθονο φαγητό, αλκοόλ τα συναντάς σχεδόν καθημερινά εκείνες τις ημέρες. Μάλιστα, πολλοί ξεφεύγουν και "τσιμπάνε" μερικά εορταστικά κιλά. Τίποτα κακό με αυτό, παρόλα αυτά είναι πολύ λογικό να μη θες να ξεφύγεις και να συνεχίσεις κανονικά τη διατροφή στις γιορτές.

Εάν δε θέλεις να μείνεις στην "απ' έξω" αλλά και να μην ξεφύγεις την περίοδο των εορτών, τότε χρειάζεσαι μερικά tips που θα σε βοηθήσουν. Διάβασε εδώ 6 tips για ισορροπημένη διατροφή στις γιορτές!

Πώς να προσέξεις και να μην ξεφύγεις από τη διατροφή στις γιορτές!

 

1. Να τρως πριν τις εξόδους

ανδρας τρωει

Εάν πρόκειται να πας σε ένα πάρτι ή σε κάποια έξοδο που θα περιλαμβάνει φαγητό, καλό θα ήταν να έχεις φάει από πριν. Σαλάτες, φρούτα, ρύζι, πρωτεΐνη είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε κρατήσουν χορτάτο πριν την έξοδο σου. Το να πας νηστικός μπορεί να σε οδηγήσει στο να καταναλώσεις πολύ ή και ανθυγιεινό φαγητό που θα σε κάνει να ξεφύγεις από τον στόχο σου. Αν πάλι δεν προλάβεις να φας, προτίμησε στην έξοδο σου να καταναλώσεις πρωτεΐνη, σαλάτες και να αποφύγεις τα πολύ λιπαρά φαγητά.

Δες επίσης : 5 Υγιεινά και θρεπτικά σπιτικά σνακ!

2. Να επιλέγεις ωμά ή βραστά συνοδευτικά

βραστα λαχαννιικα

Εάν είσαι σε ένα μπουφέ ή σε ένα τραπέζι και έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τι θα βάλεις στο πιάτο σου, τότε επίλεξε υγιεινά. Απόφυγε να φας πατάτες, ρύζι ή άλλες τροφές με περιττές θερμίδες. Επίλεξε σαλάτα, βραστά ή ψητά λαχανικά. Έτσι, θα χορτάσεις χωρίς να στερηθείς το φαγητό σου και χωρίς να έχεις καταναλώσει περιττές θερμίδες.

3. Σκέψου τι θα πιεις

τζιν σοδα

Είναι αναμενόμενο σε ένα πάρτι να υπάρχει αλκοόλ. Παρόλα αυτά, το αλκοόλ περιέχει θερμίδες οι οποίες αυξάνονται αν προσθέσεις μέσα κάποιο χυμό ή αναψυκτικό. Φυσικά, δε θα σου πω να μην πιεις ένα ή δύο ποτά, ωστόσο μπορείς να κάνεις μερικά πράγματα για να γλιτώσεις μερικές θερμίδες. Ένα ποτό που δεν έχει πολλές θερμίδες είναι το τζιν. Συνδύασε το με σόδα αντί για αναψυκτικό για να απολαύσεις την πιο υγιεινή εκδοχή του. Αν πάλι θες αναψυκτικό, προτίμησε κάποιο χωρίς θερμίδες ή χωρίς ζάχαρη. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το κρασί!

Δες επίσης : Πώς να το διαχειρίζεστε το αλκοόλ!

4. Λίγο γλυκό δεν είναι κακό

μελομακαρονα

Όσο και αν θες να διατηρήσεις τη διατροφή στις γιορτές, ιδίως την εορταστική περίοδο θα συναντήσεις σε κάθε έξοδο κάποιου είδους γλυκό. Δεν είναι κακό να φας, παρόλα αυτά μπορείς να προσέξεις πόσο και τι θα φας. Για παράδειγμα, εάν είσαι ανάμεσα σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, προτίμησε τα μελομακάρονα. Για την παρασκευή τους δε χρησιμοποιούνται πολλά ζωικά λιπαρά και έχουν μικρότερη θερμιδική αξία. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις κάποιο επιδόρπιο με φρούτα αντί για κάποιο άλλο πιο επιβαρυντικό.

5. Προσοχή στα "τσιμπολογήματα"

τραπεζι

Εάν είσαι προσκεκλημένος σε ένα σπίτι για τραπέζι, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν διάφορα σνακς και κεράσματα για πριν το φαγητό. Απόφυγε να φας ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια ή άλλους πειρασμούς που θα προκύψουν. Κάνε κράτη για το κυρίως μέρος του φαγητού. Είναι προτιμότερο να καταναλώσεις λίγο κρέας παραπάνω από το να φας μερικές άσκοπες θερμίδες που δε θα σε χορτάσουν κιόλας.

Δες επίσης : 5 Τρόποι για να περιορίσεις τις λιγούρες!

6. Ακολούθησε την μέθοδο του πιάτου

μεθοδος πιατου

Αυτή η μέθοδος είναι εύκολη να τη θυμάσαι και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όταν πρόκειται για εξόδους για φαγητό. Ουσιαστικά, βάζεις αόρατα διαχωριστικά στο πιάτο σου και το γεμίζεις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ωφέλιμο για εσένα. Η μέθοδος είναι η εξής. Φαντάσου ότι χωρίζεις το πιάτο στη μέση. Το ένα μισό το γεμίζεις με σαλάτα και λαχανικά. Το άλλο μισό που υπολείπεται, το χωρίζεις επίσης στη μέση. Το ένα μισό το γεμίζεις με υδατάνθρακες όπως ρύζι, πατάτες και το άλλο μισό με πρωτεΐνη όπως κρέας ή ψάρι. Έτσι, έχεις ότι χρειάζεσαι στην καλύτερη δυνατή ποσότητα για να χορτάσεις, να μην ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου και να μπορέσεις να ακολουθήσεις μια σωστή διατροφή στις γιορτές.

Δες επίσης : 5 Τρόποι να επιστρέψεις ομαλά στη δίαιτα σου μετά τις γιορτές!

Μην αγχώνεσαι αν δε θες να ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου. Δες πως να κρατήσεις την διατροφή στις γιορτές χωρίς να μείνεις στην απ' έξω και χωρίς να χαλάσεις το πρόγραμμα σου.

Source



source https://www.the-man.gr/tips-gia-isorropimeni-diatrofi-stis-giortes/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 7 Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

To πείραμα που φέρνει την επανάσταση - Δείτε πώς θα αλλάξουν οι δρόμοι της Ευρώπης